Få kørekort til bus, og bliv attraktiv for arbejdsmarkedet

31 July 2021
Camilla Skøtt

Har du svært ved at få foden inden for på det danske arbejdsmarked, eller kan du af den ene eller anden grund ikke længere varetage dit nuværende job? Så kan du overveje, om jobbet som buschauffør kunne være noget for dig.

Der findes mange forskellige jobs i Danmark, og der er ingen, der er overflødige. Er du ikke tilpas med det, du laver i øjeblikket, eller står du udenfor arbejdsmarkedet? Så kan du gøre dig selv mere attraktiv ved at tage et bus kørekort. 

Med kørekort til bus kan du få arbejde som buschauffør, og det er en stilling, der ofte mange hænder og hoveder til

Forskellige chaufførstillinger

Når du tænker på buschauffører og bus kørekortet, så er det første, der dukker op i tankerne nok bybussen. Alt efter hvor du bor er bybusserne gerne blå eller gule, og de ses jævnligt i gadebilledet – og det er da også her, langt de fleste chaufførstillinger er.

Men buschauffør i bybusserne er ikke det eneste, du kan blive med et bus kørekort. Du kan også få arbejde i turistbusserne, regionalbusserne eller måske kan det være en udvidelse af dit nuværende job – fx som pedel – så du kan køre bussen, når skoleeleverne eller plejehjemsbeboerne skal på tur?

Når du tager et kørekort til bus, får du også undervisning i handicapkørsel, og du kan derfor også overveje, om du skal være chauffør i en handicapbus.

Uanset hvordan du vender og drejer det, er der mange muligheder for at få arbejde, hvis du har kørekort til bus, og du bliver helt sikkert en attraktiv kandidat for arbejdsgiverne. 

Der er flere forskellige steder, du kan tage dit kørekort, og det tager kun 6 uger. Er du ansat i forvejen, er det din arbejdsgiver, der skal arrangere det. Er du ledig, skal du have hjælp af dit jobcenter.

Flere Nyheder