autokolergruppen.dk

– Alt fra gulvafslibning til mobilcovers

Home - alkoholbehandling - Få livet og selvrespekten igen med en alkoholbehandling

Få livet og selvrespekten igen med en alkoholbehandling

Posted on April 12, 2019 in alkoholbehandling

Er en af dine nære venner – eller måske et familiemedlem – begyndt at udvise tegn på, at vedkommende har et problem med alkohol? Så bør du være meget opmærksom på vedkommendes adfærd. Er der tale om et decideret misbrug, vil der være tydelige tegn herpå, som kan aflæses i måden, hvorpå vedkommende interagerer med sin omverden. Et af de mest udtalte tegn på afhængighed er tilbagetrækning; den misbrugsramte vil undlade at deltage i sociale begivenheder, og vil i høj grad undvige kontakt.

Et andet tegn kan være øget tolerance over for alkohol. Dette viser sig ved, at den misbrugsramte kan indtage ganske urimelige mængder af alkohol, hvis dette bliver serveret, og vil have en tendens til at blive mere end almindeligt tipsy. Når en alkoholiker går i de våde varer, vil vedkommende have svært ved at sige stop. Og derfor ender mange alkoholikere med at gå til grunde i deres misbrug.

Løgn, snyd og bedrag – alkoholikerens primære våben

En stor del af afhængighedens anatomi handler om fornægtelse og bedrag – ikke mindst selvbedrag. Her er alkoholikeren virkelig på hjemmebane. En alkoholiker vil hellere lyve over for sig selv og sin familie, end at indrømme at der er et problem, og erkende sit misbrug. Hvis du således ønsker at motivere din alkoholiserede ven eller slægtning til at gå i behandling, er det vigtigt, at du har vægt bag dine ord samt opbakning fra andre nært stående mennesker.

Det kan på det kraftigste tilrådes, at du samtidig har et professionelt misbrugscenter i ryggen. I Danmark findes der en del misbrugscentre med speciale inden for afvænning og behandling af alkoholisme. Et af dem hedder Behandlingscenter Stien. Her kan du få råd og vejledning fra såvel specialiseret sundhedspersonale som erfarne misbrugskonsulenter, som kan hjælpe med alt fra den svære konfrontation til det efterfølgende behandlings- og terapi forløb. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk