Få nye smukke trægulve med en gulvslibning

29 September 2021
Lotte Hindsberg

Mange danske boliger har smukke trægulve, hvilket betyder, at de – for at forblive smukke – skal afslibes med jævne mellemrum. Det sker som regel ved en flytning. Det skyldes at det er mere besværligt at afslibe gulvene, når der er møbler mm i boligen. Det er dog ikke umuligt at få afslebet gulvene, imens man bor i boligen.

Nogle gange bor man jo der så længe at de trænger til en kærlig hånd. Her kan man vælge at tage et rum af gangen og dække af eller man kan leje en container og så tage på ferie, imens de bliver afslebet. Du kan læse mere her https://gulvkanonen.dk/.

Den nødvendige gulvafslibning

Uanset hvor godt man passer på sine trægulve, ikke går ind med sko på, jævnlig vask og pleje skal de stadig på et eller andet tidspunkt have en gulvafslibning, hvis man ikke vil have grå og kedelige gulve. Det skyldes at træet stadig er levende.

Du kan vælge selv at afslibe gulvene eller du kan få et firma til at slibe dem. Fordelen ved det sidste er at det er hurtigere og du kan koncentrerer dig om f.eks. din flytning frem for at skulle bruge omkring to dage pr. rum. Det er ikke svært at afslibe, men det er vigtigt at man tager sig god tid og man skifter sandpapiret på det rigtige tidspunkt. Gør man det for sent vil der komme ridser i gulvene og skifter man sandpapiret for tideligt bliver man aldrig færdig med projektet. 

Inden man går igang, er det en god ide at bruge tid på forberedelse. Ikke alene bliver det billigere, forudsat at du først henter afslibningsmaskinen, for der starter klokken lige så snart du forlader butikken. Få vasket gulvene så snavset ikke bliver slebet ned i gulvet og slå sømmene ned, så det ikke ødelægger det dyre sandpapir.

Flere Nyheder