Fjern brandfare i din ventilation

24 August 2021
Steffen Hansen

I dag er der flere og flere hjem, som har installeret en eller anden form for ventilation i huset. En ventilation der sikrer frisk luft, mindsker chancen for pollen, og fjerner støvpartikler i luften. Alt det lyder jo helt fantastisk, men hvad hvis der opstår brand? Hvordan fungerer en ventilationskanal så?

Ventilationskanaler er, hvis de ikke bliver behandlet korrekt, en mulige måde for ilden at sprede sig i dit hjem. Ild lever af ilt, og da ventilationskanalerne har direkte adgang til udenfor, så er der masser af ilt at tage af. Derfor skal man beskytte sit hjem, ved at få brandbehandlet sin ventilationskanal, men hvordan gør man dette?

Coating af ventilationskanaler

Den nemmeste måde at brandsikre sine ventilationskanaler på, er ved at få lavet coating i dem. Coating er på dansk, et lag af et materiale, som er brandhæmmende, og derfor beskytter mod de farer der måtte være, hvis der opstår ild.

Hvis du ønsker at få lavet en coating af din ventilationskanal, så er der flere virksomheder rundt omkring, som kan hjælp med dette. Vi anbefaler virksomheden safe-coating.dk, hvor de er eksperter på coating. Når de tager ud, for at lave coating på en ventilationskanal, så sørger dobbelttjekker de altid.

Det vil sige, at de laver en tv inspektion på kanalerne, når de er færdige med at sprøjte dem med coating. Ved at lave en tv inspektion, kan de se om der er områder der ikke er blevet coated korrekt, og om der er områder, som skal have ekstra. Derved kan de på bedste mulige måde sikre dine ventilationskanaler.

Automatisk lukning

Hvis du ikke ønsker at bestille tid til en coating, så kan du få indbygget en automatisk lukke mekanisme. En mekanisme, som lukker af for alt udefrakommende ilt, hvis der skulle opstå brand. Denne løsning er noget mere kompliceret, end hvis du får lavet coating.

Flere Nyheder